Beoordeeld met een 4.5 met ruim 221 beoordelingen

info@caferestaurantkerkzicht.nl

+31 020 615 3904

Cafe Restaurant Kerkzicht

Cafe Restaurant Kerkzicht

– Anno 1977, Oud Sloten –

Over ons 

Kerkzicht is een etablissement met een rijke geschiedenis, dat al ruim 47 jaar in het hart van onze familie ligt. In eerste instantie werd het 35 jaar lang met veel toewijding gerund door Truus, waarna het stokje is overgedragen aan Eric en Myra, respectievelijk de zoon en schoondochter van Truus. Onder hun bezielende leiding heeft Kerkzicht zich verder ontwikkeld, terwijl de essentie van een warm, gastvrij dorpscafé behouden is gebleven. Het is een ware trots dat dit historische café-restaurant, dat zo diep geworteld is in de lokale gemeenschap, nog steeds een geliefde pleisterplaats is voor een breed scala aan gasten: van vaste klanten die al decennia lang komen tot nieuwe bezoekers en toeristen die onze gastvrijheid ontdekken.

Het Terras en de Binnenplaats

Ons terras is een oase van rust en gezelligheid, vooral in de zomermaanden. Gasten kunnen hier in het zonnetje genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd, terwijl ze uitkijken over de levendige dorpskern. Maar Kerkzicht biedt meer dan alleen een zonnig terras. Ons sfeervolle binnenplaatsje is een verborgen parel, waar je je ’s avonds in een ander werelddeel waant. Omringd door zacht verlichte muren en met het geluid van rustige achtergrondmuziek, voelt het alsof je plaatsneemt op een pittoresk Frans terras, een perfecte setting voor een romantische avond of een gezellig samenzijn met vrienden.

Het dorp Sloten is ouder dan Amsterdam.

Bij de molen steek je de weg over en je komt op de Sloterweg, waar het dorp eindigt bij nummer 1355. De Sloterweg loopt verder door over de brug, via Badhoevedorp, richting Schiphol. De ooit bij de Amsterdamse Overtoom beginnende Sloterweg kent een rijke geschiedenis. Zelfs als pelgrimsroute naar Haarlem, maar ook als je werd verbannen uit Amsterdam … De banpaal verwijst er nog naar. Sloten is twee eeuwen ouder dan Amsterdam (1275). toen er sprake was van ‘een kapel te Sloten aan de zuidwestpunt van de Slotermeer’. Rond 1175 werd het dorp verplaatst naar een terp aan de Sloterweg. Sloten was uitgestrekter dan het huidige dorp en werd in 1921 geannexeerd door Amsterdam. Dit maakte stadsuitbreiding mogelijk.

Het kleinste politiebureautje van Nederland

Het kleinste politiebureautje van Nederland Op het gerenoveerde Dorpsplein met waterpomp staat ‘het kleinste politiebureautje van Nederland’, samen met een authentieke brandmelder. Gebouwd in 1866 voor de veldwachter en gebruikt tot eind 2015 door de wijkagent. Het heeft zelfs een cel waar menig Slotenaar zijn roes heeft uitgeslapen. Het is te bezichtigen: zomers, op zaterdag en zondag, maar alleen bij mooi weer

Je passeert voordat je het Dorpsplein bereikt al verschillende boerderijtjes en woonhuizen. Waaronder de grote witte dokterswoning op nummer 1301, met daarnaast het koetsiershuis en koetshuis. Daar tegenover de grote speeltuin en verderop de belangrijkste zijstraat: de Osdorperweg, die hier begint en eindigt bij Halfweg. In het dorp zijn een paar steegjes met kleine arbeiderswoningen die nog steeds worden bewoond. Loop gerust eens zo’n steegje in

Twee kerken één dorpscafe

Sloten heeft twee kerken: de protestantse Sloterkerk (1861) achter het Dorpsplein en de

Rooms-katholieke Sint-Pancratiuskerk(1901) aan het begin van het dorpNatuurlijk heeft het dorp een café! Hoe het café heet? Café Kerkzicht. Leuk feitje: dat café heette al zo vóórdat in 1901 de kerk werd gebouwd.

Veel van de woonhuizen hadden vroeger aan de voorkant een winkel, daar is niets meer van overgebleven, maar nog wel herkenbaar. Het oudste nog bestaande en volledig gerestaureerde huis staat aan de Osdorperweg nummer 1 en dateert uit 1692. Diverse huizen staan op de monumentenlijst.

Reserveren

Reserveer nu uw tafel bij Café Restaurant Kerkzicht en verzeker uzelf van een onvergetelijke ervaring. Geniet van onze uitmuntende keuken en de unieke sfeer in één van de oudste, door familie gerunde bar-restaurants in Amsterdam, Oud-Sloten. Bij Kerkzicht verbinden we traditie met gastvrijheid, waardoor elk bezoek speciaal wordt. We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen!

    Houd rekening met onze openingstijden tijdens het reserveren